World Global IPTV

Cajsa Åkerberg korsbandsskadad – missar säsongen

Under lördagen kunde KIF Örebro meddela att Cajsa Åkerberg missar den resterande delen av säsongen pga va en korsbandsskada.

· Publicerad: 19 september 2020 · 21.27.

Förra vecken kom det tunga beskedet att anfallaren Heidi Kollanen missar resten av säsongen. Idag kom nästa tunga besked för KIF Örebro, även Cajsa Åkerberg missar den resterande delen av säsongen pga av en korsbandsskada.

Detta innebär att klubben inom loppet av en vecka förlorat två spelare pga av korsbandsskador. Kollanen utgick efter skada i bortamatchen mot Växjö. Cajsa Åkerberg blev inbytt i förra helgens match mot Rosengård men fick bryta efter täckt ett inlägg vid gästernas tredje mål.

Annons ▾

En tunnare trupp utan Cajsa Åkerberg

Cajsa Åkerberg anslöt till KIF Örebro under våren som ett lån från Eskilstuna United. Hon är en ung lovande yttermittfältare som spelar på en liknade position som Kollanen. Detta innebär att klubben nu har färre alternativ att spela i anfallet.

— Det här är riktigt surt för Cajsa, som har oturen att trilla och landa precis på sitt knä så korsbandet går av. Vi lider alla med henne, men precis som med Heidi är vi övertygade om att hon kommer tillbaka, säger Martin Skogman, tränare i KIF Örebro

Skogman fortsätter med att poängtera att de har färre spelare att jobba med. Samtidigt upplyser Skogman om att det förekommit många korsbandsskador i damallsvenskan denna säsong.

— Detta medför att vi får en tunnare trupp att jobba med för de kvarvarande månaderna. Det vore det skönt om alla dessa korsbandsskador som skett i år i OBOS Damallsvenskan kunde få ett slut, avslutar Skogman med på klubbens hemsida.

FIKK - För att alla behövs