World Global IPTV

Över 1000 överträdelser under nationell trafikvecka

Polisregion Bergslagen kunde informera om att under den nationella trafikveckan rapporterades över 1000 hastighetsöverträdelser.

· Publicerad: 24 september 2020 · 14.16.
Arkivbild

Förra veckan genomförde polisen en nationell trafikvecka med fokus på hastighet runt om i Sverige. Nu kan polisregion Bergslagen där Örebro Län ingår informera att 1007 hastighetsöverträdelser rapporterades.

Polisen genomför varje år flera särskilda trafiksäkerhetsveckor där man fokuserar lite extra på olika problemområden som finns i trafiken. Under förra veckan genomfördes en sådan vecka med fokus på hastighet.

Annons ▾

— Ett av polisens uppdrag är att jobba aktivt för en sänkt medelhastighet på våra vägar då all forskning entydigt visar att detta räddar liv, menar Leif Svensson, chef för trafiksektionen i polisregion Bergslagen.

— I polisregion Bergslagen arbetar vi med en metod där vi genomför ett stort antal kortare trafikkontroller som vi sprider ut på flera platser för att öka polisens synlighet och närvaro i trafiken.

Även annan brottslighet upptäcks med trafikkontroller

I samband med hastighetskontrollerna uppdagades också annan brottslighet, bland annat narkotikabrott, stöld, vapenbrott och att efterlysta personer anträffades.

— Arbetet av personalen vid trafiksektionen och vid våra lokalpolisområden har förhoppningsvis fått bilförare att lätta på gasen och att medelhastigheten på våra vägar kan sänkas. Liksom vid tidigare trafikveckor så visar att det att även annan brottslighet uppdagas. En utökad polisiär närvaro i trafiken skapar därmed ökad trygghet i region Bergslagen, menar Leif Svensson.

Att fokusera på hastighetskontroller är en viktig del i polisens trafikstrategi. En ökad närvaro och aktivitet ute i trafikmiljön är en förutsättning för att trafikstrategins målsättning med minskat antal döda och skadade ska kunna nås.

Polisens insatser region Bergslagen resulterade i

• 1007 rapporterade hastighetsöverträdelser
• 275 av de som rapporterades låg inom spannet 6-9 km/h över gällande hastighetsbegränsning
• 9 anmälningar gällande narkotikabrott
• 3 stöldbrott
• 1 anträffad efterlyst
• 18 underrättelseuppslag
• 3 omhändertagna enligt utlänningslagen

FIKK - För att alla behövs