World Global IPTV

Polisen har satsat på ökad närvaro i Ljusnarsbergs kommun

Polisen i region Bergslagen har ökat sin närvaro i Ljusnarsbergs kommun. Detta kunde man informera om på sin hemsida under onsdagen.

· Publicerad: 7 oktober 2020 · 09.11.
Polisen
Arkivbild – Örebro Tribune

Polisen i region Bergslagen har ökat sin närvaro i Ljusnarsbergs kommun. Sedan den 1 september har en polisgrupp på fem personer haft sin utgångspunkt i Kopparberg.

Målet med den stärkta närvaron är att stävja brott, skapa kontaktnät och jobba brottsförebyggande. Den polisiära satsningen är en långsiktig satsning som grundar sig i den socioekonomiska situation och brottslighet som präglar kommunen, skriver polisen på sin hemsida.

Annons ▾

Vill komma närmare medborgarna

— Ljusnarsbergs kommun har en annan socioekonomisk situation än vad många andra kommuner har. Det vet vi medför socialt lidande och brottslighet, vilket vi har sett tillsammans med kommunen under en lång tid. Vi måste komma närmare medborgarna. Där brotten och problemen är som störst, där måste vi verka, säger Stefan Toll, kommunpolis vid lokalpolisområde Lindesberg.

— Vi vill få ner förekomsten av viss brottslighet i kommunen, vissa brottstyper sticker ut nationellt, bland annat våldsbrotten. Vi hoppas även kunna återställa ordningen i den offentliga miljön och skapa en trygghet för medborgarna i kommunen, säger Tobias Jansson gruppchef för den nya polisgruppen.

Ljusnarsbergs kommun välkomnar den nya satsningen

Samarbetet med medborgarna och kommunen är en viktig nyckel. Och i kommunen är polisens satsning efterlängtad.

— Det finns en kraft och positiv anda i kommunen som vi vill använda, vi måste göra detta tillsammans för att vända på de negativa bitarna, säger Tobias Jansson.

— Vi vill komma till en punkt där allmänheten kommer fram till oss och pratar och ger tips om de ser oss på stan. Vi vill också bli uppmärksammade på de små sakerna, den lilla biten kan vara den sista pusselbiten vi behöver för att lösa ett brott avslutar Jansson med.

— Vi har saknat det och tycker det är fantastiskt bra. Jag är inte på ett möte med medborgare och företagare utan att jag får höra det, säger kommunalrådet Ewa-Leena Johansson.

FIKK - För att alla behövs