World Global IPTV

Ingen höjd gräns för publik på idrottsevenemang

Det blir ingen förhöjd gräns för publik på idrottsevenemang, beslutet kom från regeringen idag. Det var förra veckan som förslaget kom.

· Publicerad: 8 oktober 2020 · 14.31.

Regeringen gav idag besked att de skjuter fram genomförande för undantag att höja gränsen för publik från 50 till 500 vid idrottsevenemang. Anledningen är ökad smittspridning av covid-19.

— Det är förstås en stor besvikelse eftersom det hade betytt mycket för idrottsrörelsen och alla oss som älskar att titta på idrott live. Vi har förståelse för och anpassar oss till rådande läge. Vi är mitt i en pandemi och att motverka ökad smittspridning måste gå först, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Annons ▾

Regeringen la fram ett förslag om höjning

Det var förra veckan som regeringen la fram ett förslag om att ge idrotten undantag att höja gränsen för publik till 500 personer. Undantaget skulle då börjat gälla från den 15 oktober i år. Undantaget gällde då först och främst sittande publik.

Regeringen anser utifrån rådande smittläge i samhället att man inte kan ta det formella beslutet att höja gränsen på publiksnittet. Förslaget om undantaget har också mötts med en viss kritik då det inte någon lösning för tävlingar på stora ytor. Som t.ex löpartävlingar, cykelring, skidor, bilsport och andra liknade idrotter.

— Det behövs ett undantag även för idrotter som tränar och tävlar på väg, vatten och i skogen. Det behöver beredas av regeringen skyndsamt så att dessa idrotter, när det är möjligt utifrån smittläge, kan få möjlighet att genomföra tävlingar, säger Björn Eriksson i ett pressmeddelande från Riksidrottsförbundet.

FIKK - För att alla behövs