World Global IPTV

Distansundervisning införs för årskurs 1 på kommunala gymnasieskolor

Under måndagen kom besked från Örebro Kommun att man inför distansundervisning för årskurs 1 på de kommunala gymnasieskolorna.

· Publicerad: 9 november 2020 · 19.14.

Från och med måndagen den 16:e november får även 1:orna på gymnasiet en flexibel distansundervisning i Örebros kommunala skolor. Detta som en av åtgärderna i kommunens arbete att begränsa smittspridningen av Covid-19.

Det var förra veckan som det infördes lokala allmänna råd i Örebro län. Att 1:orna på gymnasieskolorna får distansundervisning av många åtgärder som har införts av Örebro Kommun.

Annons ▾

Får större möjligheter att begränsa smittspridningen

— Att vi nu kunnat ta beslut om att även årskurs ett kan inkluderas i distansundervisning betyder att vi får en större flexibilitet organisatoriskt och ytterligare möjligheter att begränsa smittspridningen i våra kommunala gymnasieskolor och hålla verksamheten igång, säger gymnasiechef Mokhtar Bennis.

I en intervju från Rådhuset diskuterar gymnasiechefen Mokhtar Bennis och Katarina Arkehag, förvaltningschef förskola och skola utmaningarna och det hårda trycket för de kommunala skolorna i Örebro kommun och vädjar om vårdnadshavarnas och elevernas hjälp för att begränsa smittspridningen.

— Vi har ett enormt tryck på skolan, alltifrån förskola hela vägen till gymnasiet. Vi skruvar åtgärder så hårt vi kan och det är också av största vikt att vi får hjälp av vårdnadshavare och elever för att kunna fortsätta att hålla förskolor och skolor öppna i den här utmanande situationen. Tillsammans kan vi hjälpas åt att begränsa smittspridningen, säger Katarina Arkehag.

Information om Örebro kommuns åtgärder för att hantera de lokala allmänna råden uppdateras löpande på orebro.se.

FIKK - För att alla behövs