Målvakten Moa Öhman förlänger med KIF Örebro

Under torsdagen blev det klart att målvakten Moa Öhman förlänger med KIF Örebro, kontraktet ska gälla i två år skriver klubben.

· Publicerad: 3 december 2020 · 14.55.

Damallsvenskan är avslutad med det har varit en händelserik vecka för KIF Örebro. Idag blev det klart att målvakten Moa Öhman förlänger med klubben. Hon har skrivit på ett tvåårskontrakt.

— Det är mycket som har vägt in i mitt beslut att stanna i KIF Örebro, bland annat att jag trivs i klubben och känner att jag får rätt miljö att utvecklas i samt ta nästa steg i mitt målvaktsspel. Jag tror på klubbens filosofi och känner att vi har stor potential som kommer vara intressant att fortsätta utveckla, säger Moa Öhman på klubbens hemsida.

Annons ▾

Moa Öhman kom till KIF från Kungsbacka

Den 22-årige Moa Öhmn kom till KIF Örebro från Kungsbacka inför den senaste säsongen. Och under 2020 har hon delat målvaktansvaret med Mimmi Paulsson-Febo och totalt blev det 10 matcher från start. Nu väjer Öhman att förlänga med klubben.

— Vi är jätteglada att Moa väljer att stanna hos oss. Vi såg stor potential i henne när vi värvade henne från Kungsbacka. Och vi har inte blivit mindre övertygade i år om att Moa har en ljus framtid. I år har hon tagit ytterligare kliv och vi tycker det är häftigt att vi får fortsätta utveckla henne i ytterligare två år, säger Jonas Karlberg, sportchef i KIF Örebro.

Förutom Moa Öhman kunde även KIF under veckan meddela att de värvat mittfältarna Wilma Öhman och Carly Wickenheiser. Samtidigt har även Freja Olofsson lämnat för spel i amerikanska ligan NWSL. Spelarna Karin Lundin, Sara Lilja Vidlund och Nathalie Hoff Persson har varit klara sen tidigare.

FIKK - För att alla behövs