KIF Örebro värvar Jessie Scarpa från Washington Spirit

Under onsdagen kunde KIF Örebro bekräfta att de värvar den amerikanska spelaren Jessie Scarpa från NWSL-klubben Washington Spirit.

· Publicerad: 6 januari 2021 · 10.09.
Arkivbild

KIF Örebro kunder under onsdagen bekräfta att de värvar Jessie Scarpa. Den 24-årige amerikanskan kommer från spel i NWSL-klubben Washington Spirit. Där var hon bland annat lagkamrat med ett annat KIF-nyförvärv, Jenna Hellstrom.

— Jessie är en spelare som har erfarenhet från svensk elitfotboll och det är viktigt för oss, att man vet vad det handlar om att leva, bo och spela på elitnivå i Sverige. Detta i kombination med den erfarenhet hon nu plockat upp i Washington, skriver KIF Örebro på sin hemsida.

Annons ▾

Jessie Scarpa har spelat i Elitettan

Jessie Scarpa har som tidigare nämnts erfarenhet från spel i Sverige. Under 2019 representerade hon Lidköpings FK i Elitettan, då blev det 2 mål på sju matcher. Nu återvänder hon till Sverige och ses som en offensiv spelare som kan spela i både anfall och på mittfältet.

— Vi får in ytterligare en stark spelare som kommer bidra starkt i vår offensiv. Hon kan spela på alla positioner i anfallet och mittfältet. Jessie har dessutom redan koll på hur det är att spela i Sverige, vilket alltid är positivt, säger sportchefen Jonas Nilsson.

Jessie Scarpa som tillsammans med Jenna Hellstrom och Carly Wickenheiser blir den tredje nordamerikanen i truppen ser fram emot att representera KIF.

— Jag är väldigt glad över att återvända till Sverige, för att möta de bästa lagen i högsta ligan tillsammans med KIF Örebro, säger Jessie Scarpa på klubbens hemsida.

FIKK - För att alla behövs