Örebro slog serieledarna Rögle med 5-2

Torsdagen den 25 februari tog Örebro Hockey emot Rögle hemma i Behrn Arena, det blev en seger för ÖHK med 5-2, Rodrigo Abols sköt två mål för hemmalaget.

· Publicerad: 25 februari 2021 · 23.22.

Örebro Hockey tog ikväll en tung skalp när man slog gästande Rögle med 5-2. Det skånska topplaget som leder serien hade trots spelövertag svårt att knäcka Örebros försvar. Jhonas Enroth följde upp segern mot Djurgården i tisdags men en ny imponerande insats i målet.

Örebro som förlorade tungt mot Leksand i helgen och på något konstigt sätt slog slog Djurgården kunde ikväll visa styrka när man manövrerade ut Rögle. Gästernas Eric Gelinas tacklade i slutet av tredje perioden Robert Leino så pass illa att denne fick kliva av. Gelinas fick ett matchstraff som följd med den första prognosen på Lenio är en lårkaka.

Rögle tog ledningen sen vände Örebro

Rögle var stora delar av matchen det spelförande laget, under första perioden tog man också ledningen genom Daniel Zaar. Men innan perioden skulle vara slut hade Örebro både kvitterat och tagit ledningen genom Robin Kovacs och Rasmus Rissanen. För Rissanen var det hans andra mål för säsongen.

Örebro fortsatte att vara effektiva under andra perioden. Här skulle Rodrigo Abols kliva fram och sätta två puckar, efter halva matchen var spelad stod det 4-1 till hemmalaget. Men mot slutet av perioden fick Rögle chansen i powerplay, trots två gånger i spel 5 mot 3 gjorde man bara ett mål genom Simon Ryfors.

Ludvig Rensfeldt kunde i mitten av tredje perioden punktera matchen med sitt 5-2 mål, han har tidigare spelat för Rögle och var bland annat med att ta dem upp till SHL för ett par år sen. Ikväll fick han se sitt Örebro bärga tre viktiga poäng mot serieledarna.