Örebro Hockey förlänger med Rodrigo Abols

Örebro Hockey kunde under måndagen meddela att de förlänger kontraktet med skyttekungen Rodrigo Abols, hans nya kontrakt gäller i 2 år.

· Publicerad: 15 mars 2021 · 15.08.

Han har skjutit 19 mål denna säsong, och idag kunde Örebro Hockey meddela att Rodrigo Abols har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. Den 25-årige letten har skrivit på ett tvåårskontrakt.

— Jag älskar att spela i Örebro. Jag och min fru trivs väldigt bra i staden och klubben. Jag känner att jag bara blivit bättre och bättre under min tid i klubben, så i slutändan var det ett lätt beslut att ta, säger Rodrigo Abols på Örebros hemsida.

Annons ▾

Rodrigo Abols har spelat i KHL och Nordamerika

Rodrigo Abols föddes i Riga 1996 och har spelat i stadens KHL-lag Dinamo Riga under säsongen 2014/15. Det blev totalt ett mål och fem poäng på 14 matcher. Därefter åkte han över till Nordamerika och spelade bland annat i WHL-klubben Portland Winterhawks.

Under 2017 anlände Rodrigo Abols till Örebro, det blev en anonym säsong i laget där han gjorde en assist på 26 matcher. Han var utlånad till BIK Karlskoga där han gjorde 17 poäng på 18 matcher. Kommande säsong exploderade Abols och sköt 18 mål vilket ledde till ett NHL-kontrat med klubben Florida Panthers.

Andra sejouren i Nordamerika resulterade i 23 poäng på 36 matcher i AHL-klubben Springfield Thunderbirds. Där det även blev fyra matcher i ECHL. Men Coronapandemin satte stopp för hela säsongen. Under hösten 2020 blev Abols utlånad till Örebro där han på nytt har levererat och är just nu klubbens skyttekung med 19 mål.

Väljer att skriva på ett nytt kontrakt

När NHL valde att återuppta ligan i början av 2021 meddelade Florida Panthers att de inte skulle ta tillbaka Rodrigo Abols. Han blev kvar i Örebro och idag meddelade klubben att man kommit överens om ett nytt tvåårskontrakt.

— Jag är otroligt glad över att vi lyckas behålla Rodrigo. I mitt tycke är han en av ligans bästa spelare och en väldigt viktig spelare för vårt lag. Han står alltid för ett stenhårt jobb över hela banan, samtidigt som han är starkt bidragande i det offensiva spelet, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

FIKK - För att alla behövs