Örebro Futsal Club

Rodrigo Abols lämnar Örebro för Florida Panthers

Under tisdagseftermiddagen kunde forwarden Rodrigo Abols meddela att han skrivit på ett kontrakt med NHL-klubben Florida Panthers

· Publicerad: 28 maj 2019 · 17.41.

Forwarden Rodrigo Abols lämnar Örebro Hockey efter att skrivit ett tvåårskontrakt med NHL-klubben Florida Panthers. Detta kunde den 23-årige letten bekräfta på sitt Instragramkonto.

Det var för ca en vecka sen som lokala nyheter i Örebro kunde informera om att det fanns intresse från ett par NHL-klubbar. Idag den 28 maj kunde Abols bekräfta att det blir en flytt till NHL. Abols sköt förra säsongen 18 mål på 45 spelade matcher.

Annons ▾

Detta är Rodrigo Abols

Rodrigo Abols kom till Örebro inför säsongen 2017/18, detta efter två framgångsrika år i Nordamerika och spel i klubbarna Portland Winterhawks och Acadie-Bathurst Titan. Men första säsongen i Örebro blev en besvikelse, bara en assist på 26 matcher.

Han blev utlånad till BIK Karlskoga där det gick bättre och han gjorde 7 mål och 17 poäng på 18 matcher. Säsongen därpå exploderade Abols och han sköt 18 mål på 45 matcher och blev en av de bästa målskyttarna i Örebro. Detta trots att han under försäsongen blev skadad.

Abols är född och uppvuxen i Lettlands huvudstad Riga, han har även representerat flera av stadens hockeylag. Men det är sejouren i KHL-klubben Dinamo Riga som är mest anmärkningsvärd. Abols draftades 2016 av Vancouver Canucks.

Tackar Örebro Hockey på sitt Instragramkonto

Att Rodrigo Abols var klar för Florida Panthers kunde både NHL-klubben och Abols själv bekräfta runt klockan 17.00 på tisdagseftermiddagen. Abols själv väljer att tacka alla lagkamrat och Örebro Hockey för tiden som var och ser fram emot nya utmaningar.

För Örebro Hockey är det självklart tufft att man tappar Abols som är ung och samtidigt gjorde en imponerade säsong. Nu har klubben tappat två offensiva spelare innan ens sommaren har börjar. Igår kunde klubben bekräfta att Ludvig Rensfeldt är klar, något som Tribune skrev om redan i mitten av Maj.

Arbetet försätter för Örebro Hockey och sommaren brukar vara intensiv. Nu gäller det att försöka hitta en ersättare för Rodrigo Abols och då har klubben inte än ersatt stjärnan Aaron Palushaj som försvann till Davos i början av maj.

FIKK - För att alla behövs