Kalmar straffade Degerfors på Behrn Arena

Söndagen den 18 april var det hemmapremiär för Degerfors i Allsvenskan, eller nästan iaf. Matchen fick spelas i Örebro där gästade Kalmar vann med 0-1.

· Publicerad: 18 april 2021 · 19.27.

Att klassiska Degerfors tog klivet tillbaka till Allsvenskan var en av de största sportögonblicken i Sverige förra året. Nu när årets säsong dragit igång har verkligenheten blivit något annat för den värmländska klubben.

Idag när Degerfors hade sin hemmapremiär fick man ändå spela borta. Stora Valla var inte spelklar och matchen flyttades till Örebro och Behrn Arena. Gästade Kalmar kunde också ge Degerfors sin andra raka förlust då man även förlorade seriepremiären borta mot AIK.

Annons ▾

Kalmar straffade Degerfors

Att förlorar borta mot AIK är inget att skämmas över, laget är topptippat och svårspelade på hemmaplan. Kalmar var dock ett bottenlagen förra säsongen fick kvala för att hålla sig kvar. Men senast smålänningarna spelade på Behrn Arena vann de mot ÖSK med 0-1.

Samma resultat skulle det även bli idag då Kalmar kunde åka hem med en 0-1 seger och tre nya poäng. Kalmar var också det spelförandelaget och kunde långa stunder pressa tillbaka Degerfors. Nykomlingen kunde enbart skaffa ett par farligheter på hörnor under första halvlek. I den 40:e minuten tog Kalmar ledningen på straff genom Oliver Berg, han kunde överlista en annars bra spelande Ismael Diawara i Degerforsmålet.

Kalmar kunde hålla tillbaka och resultatet stod sig matchen ut, Degerfors kunde dock på slutet skapa en viss press men kom aldrig till några farliga avslut Nu väntar två bortamatcher för Degerfors innan man återvänder hem för match mot Djurgården, den ska spelas på Stora valla.

Hur gick det då för länets andra Allsvenska fotbollslag, de som tillvardags spelar på Behrn Arena. Det blev storstryk borta mot Östersund med 5-0, där kunde Blair Turgott skjuta ett hat-trick för hemmalaget Östersund. Nästa match för ÖSK är nästa söndag mot Kalmar.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs