Ny förlust för ÖSK när Malmö kom på besök

Örebro SK förlorade även den sista matchen inför EM-uppehållet, gästande Malmö kunde vinna med 1-2 efter ett sent mål i andra halvlek.

· Publicerad: 24 maj 2021 · 22.39.

Måndagen den 24 maj tog Örebro SK emot Malmö FF på Behrn Arena. Detta var sista matchen innan EM-uppehållet och ÖSK fick se sig besegrade av ett Malmö som vann med 1-2. Nordin Gerzic gjorde sin 313:e match i Örebrotröjan, vilket är ett nytt rekord.

ÖSK blev i förra omgången förnedrade av Degerfors som spelade ut dem och vann med 3-0 på Stora Valla. Och i kvällens match såg det ut att bli en ny utskåpning när Malmö redan i den tredje minuten kunde ta ledningen genom Adi Nalic.

Annons ▾

Erdal Rakip sköt hem segern till Malmö 

Om Malmö chockade ÖSK i inledningen av matchen så bjöd hemmalaget tillbaka under andra halvlek. I den 64:e matchminuten kunde Deniz Hümmet skicka in kvitteringen åt Örebro. Detta trots att gästerna haft mycket med boll.

Men glädjen blev inte långvarig för hemmalaget, Malmö flyttade upp spelet och i den 76:e matchminuten kunde Erdal Rakip snyggt skjuta in 1-2 till gästerna. ÖSK pressade för att få in en kvittering i slutet av matchen men gästerna höll emot.

När uppehållet nu drar igång så ligger ÖSK näst sist i tabellen med sju inspelade poäng. Spelet i dagens match var trots förlusten ett steg i rätt riktning och Deniz Hümmet har hittat en bra form. När säsongen drar igång igen spelar ÖSK borta mot serietvåan Djurgården.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs