Carl Gunnarsson avslutar sin hockeykarriär

Örebrosonen Carl Gunnarsson lägger av med ishockeyn, detta kunde den 34-årige backen meddela på NHL-klubben St. Louis Blues hemsida.

· Publicerad: 23 juni 2021 · 23.04.

NHL-proffset och örebrosonen Carl Gunnarsson lägger av med ishockeyn. Detta kunde den 34-årige backen skriva på NHL-klubbens St. Louis Blues hemsida.

Carl Gunnarsson som är född och uppvuxen i Örebro draftades av Toronto Maple Leafs 2007 och kom att debutera i NHL säsongen 2009/2010. Sommaren 2014 blev han bortbytt till St. Louis Blues, där han spelade fram till den nuvarande säsongen.

Annons ▾

Vann Stanley Cup med St. Louis Blues

Under sin sejour i Blues vann Carl Gunnarsson Stanley Cup 2019, och under sommaren samma år återvände han med bucklan till Örebro för att visa upp den. Utöver Stanley Cup har även Gunnarsson ett VM-silver och två VM-brons.

Carl Gunnarsson inledde sin hockeykarriär i HC Örebro men hamnade i Linköping. Och förutom sin NHL-karriär spelade han även 150 matcher i Elitserien för Linköping. Under spelarstrejken i NHL säsongen 2012 spelade han 10 matcher för Örebro HK i Hockeyallsvenskan.

FIKK - För att alla behövs