KIF föll när Hammarby bjöd upp till fest på Behrn Arena

Torsdagen den 8 juli tog KIF Örebro emot Hammarby på Behrn Arena, matchen slutade 3-2 till gästerna efter ett sent ledningsmål.

· Publicerad: 8 juli 2021 · 23.33.

KIF Örebro och Hammarby spelade under torsdagen på Behrn Arena, och vilken match det blev. Bortalaget bjöd upp till fest både på planen och på läktaren. Ett par hundra Hammarbysupportrar dök upp och stöttade sitt lag under hela matchen, och fick se sitt lag vinna med 3-2.

Hammarby är nykomlingar i Damallsvenskan och har presterat bra, i första mötet slog man KIF med 5-0 hemma på Hammarby IP. KIF som kämpade till sig ett kryss mot Rosengård i lördags var stärkta av prestationen och tänkte inte låta Hammarby krossa dem igen.

Annons ▾

Madelen Janogy visade vägen för Hammarby

Hammarby satte dock tempot direkt och tog ledningen redan i den 7:e matchminuten genom Madelen Janogy. Hon fick en fin passning att springa på och rullade bollen förbi Cecilía Rán Rúnarsdóttir. Därefter svarade KIF genom att kvittera på en hörna, bollen tog dock på en Hammarbyspelare.

Bortalaget fortsatte att pressa under första halvlek och gick även ut starkt i den andra. Men där var det hemmalaget som skulle ta ledningen. Sara Lilja Vidlund sprang sig fri och spelade bollen till Karin Lundin som satte ledningsmålet.

Tyvärr för KIF kunde man inte stå emot Hammarbys anstormning under slutet av andra halvlek. I den 76:e minuten kunde Elsa Karlsson skicka in kvitteringen framspelad av Janogy. På sidlinjen stod dock Elli Pikkujämsä och väntade på att få komma in efter en skada.

Madelen Janogy är ett nyförvärv för Hammarby och hon visade idag hur viktig hon är för klubben. Det var hon som gick omkull i den 81:e minuten och fixade en frispark. Samma frispark som Emilia Larsson kunde skicka in Hammarbys segermål på. Vilket resulterade i tre nya poäng för Stockholmsklubben.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs