ÖSK värvar mittfältaren Jiloan Hamad

Efter att Nahir Besara anslutit till ÖSK kunde klubben under onsdagen meddela att de även värvar mittfältaren Jiloan Hamad.

· Publicerad: 14 juli 2021 · 13.16.
Arkivbild: Martin Avedal

Under tisdagen kunde ÖSK bekräfta att de värvat mittfältaren Nahir Besara, idag kom beskedet att man även plockar in Jiloan Hamad. Detta kunde klubben skriva om på sin hemsida.

— Den här rekryteringen betyder mycket för oss ur flera perspektiv. Vi får hem en otroligt duktig fotbollsspelare, en fantastisk person och en spelare med spets både i sitt spel och sitt sätt att leda, säger ÖSK:s Fotbollschef Axel Kjäll.

Annons ▾

Jiloan Hamad är en drömvärvning

Att ÖSK nu värvar Jiloan Hamad innebär att han kommer representera sin hemstads största fotbollsförening. Hamad som är född i Baku är fostrad i plantskolan BK Forward men tog aldrig steget till ÖSK under sin ungdom. Istället blev det en karriär utomlands men också i de allsvenska klubbarna Malmö och Hammarby.

— Jille (Hamad) har med rätta blivit en symbol för Örebro och efter många år från staden känns det otroligt bra att äntligen få se honom i den svartvita tröjan. Det här är något vi jobbat för under lång tid och han är med sin profil och sina erfarenheter en drömvärvning, säger Axel Kjäll.

Jiloan Hamad har precis som Besara skrivit ett kontrakt på 3,5 år, detta innebär att klubben ser dem så byggstenar i de framtida lagen. ÖSK ligger för närvarande sist i Allsvenskan med enbart sju poäng och möter Hammarby på söndag. Men Hamad och Besara kommer först vara spelklara till hemmamatchen mot AIK.

FIKK - För att alla behövs