Misstänkta rattfyllerister körde av vägen

Två personer ska ha upplevts berusade vid Hargebaden, efter besöket ska de bägge kört av vägen och hamnat i ett dike vid riksväg 50.

· Publicerad: 17 juli 2021 · 15.20.
Polisfordon-Volvo-V90
Arkivbild

Det var vid klockan 12:52 på lördagen som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till riksväg 50 i höjd med Hammar i södra Närke. Där hade en bilist kört av vägen och polisen misstänker att det kan handla om rattfylleri.

Enligt uppgifter hade privatpersoner vid Hargebaden slagit larm om att de observerat hur två personer anlänt i ett fordon och uppträtt onyktra. En polispatrull ska ha skickats ut men när den anlände hade de bägge personerna åkt iväg.

Annons ▾

Men polispatrullen kunde lokalisera de bägge personerna då man upptäckte att de kört av vägen och hamnat i ett dike. Föraren är misstänkt för rattfylleri och fick följa med för provtagning och förhör.

Passageraren ska blivit omhändertagen för berusning av en polispatrull från Motala. Polisen meddelar också att ingen kommit till skada under trafikolyckan.

FIKK - För att alla behövs