Skånemejerier återkallar Président Ljuva ostcréme

Skånemejerier kunde under gårdagen informera om att de återkallar två produkter efter att det kan förekomma etylenoxid i dessa.

· Publicerad: 20 juli 2021 · 09.48.
Foto: Skånemejerier

Det var sent på måndagskvällen som livsmedelsproducenten Skånemejerier kunde informera om att de återkallar produkter. Det ska handla om Président Ljuva ostcréme stark och Ljuva ostcréme laktosfri skriver man i ett pressmeddelande.

— Vår leverantör av ingrediensen fruktkärnmjöl har informerat oss om att deras produkt innehåller växtskyddsmedlet etylenoxid, som är förbjudet i livsmedel inom EU. Denna ingrediens har i sin tur använts i vår tillverkning av de aktuella produkterna. Vi drar därför tillbaka dessa produkter, skriver Skånemejerier.

Annons ▾

Skånemejerier beklagar det som inträffat och de utreder nu tillsammans med leverantören vilka åtgärder som ska vidtas för att detta inte ska ske igen. De som köpt produkterna kan returnera dessa till Kristianstads mejeri, Näsbyholmsvägen 1, 291 35 Kristianstad.

Glass återkallad efter larm om Etylenoxid    

I förra veckan kunde företaget SIA Glass meddela att de återkallad produkter efter larm om spår av etylenoxid. Där handlade även om en leverantör som slagit larm.

— Vi har blivit informerade av vår leverantör att de funnit Etylenoxid i stabiliseringsmedel som använts i tillverkningen av ingredienser till produkter, skrev SIA Glass på sin hemsida.

I fallet med de återkallade glassprodukterna kunde SIA dock informera om att de inte upptäckt några spår av etylenoxid. De vänta själva på ett nytt testresultat från deras andra test som de genomfört.

FIKK - För att alla behövs