Loreen – är mer än bara eufori

Sångerskan Loreen uppträdde på Stadsträdgården i Örebro, det var fint väder med sol och den 37-årige sångerskan visade prov på toppklass.

· Publicerad: 24 juli 2021 · 23.08.

Efter över ett års uppehåll har konserterna gjort sin comeback, och Stadsträdgården i Örebro har dragit igång sina sommarspelningar. Förra helgen var det Eurovisionvinnaren Måns Zelmerlöw som stod på scenen, idag var det en annan segrare som uppträdde, Loreen!

Loreen blev världskänd när hon 2012 vann Eurovision med låten Euphoria, och på ett sätt har det också satt prägel på den 37-årge sångerskans karriär. Efter segern blev det tyst ett par år men 2017 återvände Loreen till Melodifestivalen och hösten 2020 var hon med i Så mycket bättre.

Annons ▾

Äntligen är konserterna tillbaka

Runt klockan 20:00 klev Loreen upp på scenen i Stadsträdgården, denna plats som de senaste åren blivit ett mysigt tillhåll under somrarna. Men precis som hela musikbranschen har även konserterna på Stadsträdgården påverkats under Coronapandemin.

Men precis som Måns Zelmerlöw gjorde förra helgen kunde Loreen nu kliva upp på scenen igen och uppträda framför en publik. Och precis som förra helgen var det även fullsatt, efter de restriktioner som finns vill säga. Kvällen till ära var det även sol och varmt väder, en perfekt sommarkväll med andra ord.

Loreen är mer än bara Euphoria

Konserten med Loreen då? Jo det är konstigt att denna tjej från Åkersberga inte blivit ett större namn i Sverige än vad hon egentligen är. Utöver Euphoria finns det inte mycket material som man känner till. Men Loreen visar prov på sin sångförmåga, framför allt i låten Dreams. Så mycket bättre-coverna Du är min man och Jag är en vampyr tillhör också konsertens höjdpunkt.

Men någonstans har Loreen svårt att fly det arv som Euphoria har lämnat efter sig. Även om sångerskan själv ger en bra bild av vad låten betyder för henne och några i publiken grät till låten så är Loreen mer än bara eufori. Något hon visar idag när hon uppträdde på Stadsträdgården i Örebro.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs