Polisen varnar för swishbedrägerier i länet

Polisen i Örebro Län kunde under fredagen gå ut med en varning över sina sociala medier, man vill varna för att det förekommer swishbedrägerier i länet.

· Publicerad: 6 augusti 2021 · 19.24.

Polisen i Örebro Län gick under fredagen ut på sin facebooksida samt Instagram och varnade för swishbedrägerier. Den närmaste tiden har ett flertal bedrägeri rapporterats främst från Örebro och Hallsberg.

Polisen skriver följande om det som har inträffat. Det har förekommit swishbedrägerier där en man har närmat sig förbipasserande i de centrala delarna av Örebro och Hallsberg och bett dem om kontanter eller om att ta ut kontanter från en bankomat.

Annons ▾

I gengäld har mannen föreslagit att han ska swisha tillbaka beloppet. Swishbetalningarna har aldrig genomförts vilket innebär att många har förlorat pengar. Det har också hänt att mannen uppträtt hotfullt när han blivit nekad kontanter.

I nuläget finns det inga uppgifter om hur pass stora summor mannen har bett om. Det är också oklart om det handlar om en ensam gärningsman eller ett flertal fler inblandade.

FIKK - För att alla behövs