Örebro förlorade seriepremiären mot Rögle

Under lördagen drog SHL-säsongen 2021/22 igång, Örebro tog emot Rögle och fick se sig själva besegrade med 2-3, Kristian Näkyvä gjorde Örebros två mål.

· Publicerad: 11 september 2021 · 22.08.

Lördagen den 11 september drog SHL-säsongen 2021/22 igång och en stor hockeyfest väntar nu. Detta då regeringen i tisdags informerade om att publiktaket skulle slopas och från och med den 29 september kan arenorna öppna upp helt.

Kvällens omgång var dock ett smakprov på vad säsongen kan erbjuda, ett möte mellan två förutspådda topplag, Örebro och Rögle. Matchen slutade med en bortaseger för förra säsongens finallag Rögle som stora delar av matchen stängde ner hemmalaget Örebro.

Annons ▾

Drömöppning för Rögle

Med 2000 personer på läktaren inledde gästerna bäst och chockade Örebro. Redan efter fyra minuter kunde Tyler Kelleher ge Rögle ledningen och ca tre minuter efter det ökade Adam Edström på ledningen till två mål mot noll. Men Örebros finske back Kristian Näkyvä skickade in reduceringen och hemmalaget var tillbaka.

Men andra perioden vill nog Örebro glömma, gästerna fullkomligen stängde ner hemmalaget som inte fick något utträtt. Och Rögle visade verkligen varför man är ett av ligans bästa lag. Man kunde dessutom utöka ledningen till 1-3 genom Ted Brithén ca fyra minuter in i perioden.

Örebro kunde dock spela upp sig i tredje perioden och återigen sköt Kristian Näkyvä in en reducering, hans andra mål för kvällen. Örebro fick också ett mål bortdömt i powerplay. Rögle kunde dock hålla undan och vann matchen med 2-3, man får åka hem till Ängelholm med tre färska poäng.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs