Polis sköt mot man i Kumla – attackerade med tillhygge

En man i 45-årsåldern ska under natten blivit skjuten i benet av en polis, detta efter att denne gått till attack mot en polispatrull med ett tillhygge.

· Publicerad: 15 september 2021 · 09.58.
Arkivbild

Det var vid klockan 01:23 natten mot onsdagen som polisen larmades till Prästgårdsskogen i Kumla. Detta efter att det inkommit ett larm om att en man slagit sönder parkerade bilar.

Enligt uppgifter ska mannen som är i 45-årsåldern gått till attack mot polispatrullen när de anlände till platsen. Mannen ska bland annat haft ett tillhygge i handen. En av poliserna kände sig tvungna att försvara sig genom att avlossa sitt tjänstevapen.

Annons ▾

Mannen blev träffad i benet och fick föras till sjukhus med ambulans, skadorna ska ej varit livshotande. Denne är i nuläget gripen misstänkt för grovt olaga hot mot tjänsteman samt skadegörelse. Brottsplatsen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att äga rum under onsdagen.

FIKK - För att alla behövs