KIF tog ny seger efter sent avgörande mot AIK

KIF Örebro kunde under söndagen ta emot AIK hemma på Behrn Arena, man avgjorde sent efter att Jessie Scarpa nickat in ledningsmålet i den 79:e minuten.

· Publicerad: 26 september 2021 · 21.27.

Söndagen den 26 september tog KIF Örebro emot bottenplacerade AIK hemma på Behrn Arena. KIF kunde vinna matchen med 2-0 men segern satt långt inne, först i den 79:e matchminuten kunde Jessie Scarpa nicka in ledningsmålet.

AIK som är tillbaka i högsta serien har inte haft det lätt, näst sist i tabellen med 13 inspelade poäng. Men när man tog emot KIF i början av juni vann man med 2-0. Dock har AIK enbart vunnit tre matcher i året säsong, KIF har vunnit två av de tre senaste matcherna och kom från en förlust borta mot Häcken.

Annons ▾

Jessie Scarpa kom in och avgjorde på nytt

Senast KIF tog en seger hemma var mot Linköping den 30 augusti, då hoppade Jessie Scarpa in och nickade bollen i mål på stopptid. Idag skulle amerikanskan återigen stå i focus. Hon blev inbytt i den 71:e minuten och i den 79:e nickade hon in 1-0 till hemmalaget.

Fram till Scarpas mål hade KIF kontrollerat matchen och pressat tillbaka AIK. Nykomlingarna visade flera gånger varför man ligger näst sist i serien, man hade svårt att skapa något långvarigt anfallsspel. KIF som var bättre hade dock svårt att få bollen i mål, Amanda Rantanen och Jenna Hellstrom kom loss mycket på högerkanten men fick aldrig in bollen i boxen.

Kanadensiskan Jenna Hellstrom som jobbat hårt under matchen skulle sätta ett mål, hon fastställde slutresultatet i den 85:e minuten med ett hårt skott som tog i stolpen och gick in. I och med segern tog KIF tre nya poäng men ligger kvar på en niondeplats i tabellen. Totalt har man spelat in 20 poäng vilket är 15 mer än jumbon Växjö.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs