ÖSK förlorade mot Häcken – Superettan närmar sig

ÖSK förlorade på nytt under söndagen när BK Häcken kom på besök, detta innebär att spel i Superettan nästa säsong kommer allt närmare.

· Publicerad: 3 oktober 2021 · 19.10.

Det går inte bra för ÖSK, laget som förra veckan tog en blytung seger hemma mot Östersund har därefter åkt på två tunga förluster. Först blev man krossade av ett guldjagande Malmö och idag när man tog emot BK Häcken förlorade man på nytt.

Häcken kunde i slutet av första halvlek göra två snabba mål på stopptid. Detta visade sig vara avgörande och trots en reduceringen i andra halvlek kom inte ÖSK närmare. Det ser otroligt tungt ut för örebroklubben som idag tog ett steg närmare Superettan.

Annons ▾

Nahir Besara straffade Häcken

Himlen öppnade sig och det var en gråmulen söndag i Örebro, spelet på planen var inte direkt toppklass och man kunde se att det var två lag som haft problem under säsongen. Det var först på stopptid som gästerna kunde göra mål, Godswill Ekpolo och Leo Bengtsson blev målskyttar.

Häcken hade inte fram till sina mål imponerat men när chanserna dök upp slog de till. Andra halvlek skulle dock tillhöra ÖSK, direkt i inledningen kunde en inbytt Dennis Collander fixa en straff för hemmalaget. Nahir Besara klev fram och sköt in reduceringen, målet gav hemmalaget nytt hopp.

Men ÖSK kunde trots en massiv press inte få in några fler mål och matchen slutade 2-1 till Häcken. Detta innebär att ÖSK ligger kvar näst sist i tabellen. I nästa omgång möter man IFK Göteborg borta, ett lag som kämpar för att undvika kvalplats. Den 25 oktober är det länsderby på Behrn Arena när Degerfors kommer på besök, även de spelar för att undvika kvalplats. Två tuffa matcher för ÖSK.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs