Örebro Volley värvar Jonna Wasserfaller

Örebro Volley värvar den meriterade landslagskaptenen Jonna Wasserfaller, detta kunde klubben under fredagen bekräfta på sin hemsida.

· Publicerad: 5 november 2021 · 12.44.
Jonna Wasserfaller i Hylte/Halmstad under match mot Örebro 2014, foto: Martin Avedal

Örebro Volley kunde under fredagen meddela att de värvar Jonna Wasserfaller, detta kunde klubben bekräfta på deras hemsida. Wasserfaller kommer senast från spel i finska Pölkky Kuusamo.

— Örebro volley kan med stor glädje meddela att vi har signat landslagskaptenen Jonna Wasserfaller. Jonna är född och uppvuxen i Degerfors och har en gedigen meritlista med Frankrike och senast Finland på sin meritlista, skriver klubben på sin hemsida.

Annons ▾

Därför valde Jonna Wasserfaller Örebro

Jonna Wasserfaller är född 1994 och trots sin unga ålder en väldigt meriterad spelare. Hon representerade topplaget Hylte/Halmstad mellan 2013 – 2017 och har dessutom spelat i Frankrike samt är lagkapten i svenska volleybollandslaget.

Hon är påväg tillbaka efter en knäskada och har fortfarande en bit kvar till fullt spel. Varför Wasserfaller valde spel i Örebro förklara hon väldigt bra på klubbens hemsida.

— Jag skadade mitt knä rätt rejält i februari och fick operera både korsband och menisker så jag är påväg tillbaka till volleybollen efter detta elände. Valet föll på Örebro då jag känner att det erbjuds en bra miljö för mig i form av träning och rehabilitering. Att jag dessutom känner både Svante och många tjejer i laget sen tidigare gjorde valet enklare.

— Mitt mål är att komma tillbaka till planen! Sen att jag måste ha tålamod och förstå att det inte kommer gå lika snabbt och lätt som jag gärna hade velat är en annan femma men just nu är mitt sikte bara inne på att få spela volleyboll fullt igen.

FIKK - För att alla behövs