ÖSK-profilen Nordin Gerzic lägger av

ÖSK-profilen Nordin Gerzic lägger fotbollsskorna på hyllan, detta kunde den 38-årige mittfältaren meddela under onsdagen genom ett videoklipp.

· Publicerad: 18 november 2021 · 17.06.

En av ÖSK Fotbolls största profiler väljer att avsluta karriären, mittfältare Nordin Gerzic meddelade idag att han lägger av. På klubbens hemsida säger han adjö i en 4:20 minuter lång video.

Nordin Gerzic säger att han rent fysiskt hade kunnat spela vidare men mentalt fanns inte energin kvar. Den 38-årige mittfältaren blev även under säsongen den spelare som gjort mest allsvenska matcher i ÖSK-tröjan, han passerade Thomas Anderssons tidigare rekord på 312 spelade matcher.

Annons ▾

Nordin Gerzic är 2010-talets främste ÖSK-spelare

Nordin Gerzic kom till ÖSK som junior 1998 debuterade i klubben 2007 efter att bland annat spelat i Rynninge IK. Mellan 2007-2012 blev det 115 matcher i Örebro. Därefter gick han till IFK Göteborg men när ÖSK spelade i Superettan 2013 blev han utlånad, från 2015 var han återigen en permanent ÖSK-spelare.

Han utrycker även att få ta tillbaka klubben till Allsvenskan 2013 var ett av de bästa minnen i hans karriär. När Örebro Tribune summerade det förra årtiondes bästa lagspelare var Nordin Gerzic ett av de självklara valen. Motiveringen till varför löd så här.

— Finns det någon annan fotbollsspelare som gjort ett sådant stort avtryck i ÖSK som den tuffe och frispråkige mittfältaren. Kom från platsskolan Rynninge IK 2007 och förutom en kort avstickare till IFK Göteborg 2012 har han varit ÖSK trogen.

FIKK - För att alla behövs