Örebro fortsätter att vinna hemma – slog Leksand

Örebro Hockey tog under torsdagen emot Leksand hemma i Behrn Arena, man vann med 3-1 efter en stark försvarsinsats från hela laget.

· Publicerad: 2 december 2021 · 23.21.

Örebro Hockey fortsätter att vara ett av seriens bästa hemmalag. Ikväll slog man topplaget Leksand med 3-1 efter en stark försvarsinsats. I och med segern ligger nu Örebro bara två poäng efter platserna 4-6 i tabellen.

Leksand var det andra topplaget på kort tid som Örebro slog hemma. Sist laget spelade i Behrn Arena slog man Frölunda med 5-1. Det som dock kan ses som underligt är att samma lag som vann ikväll i tisdags förlorade borta mot Brynäs. Ett lag som ligger precis utanför slutspelsplatserna.

Nick Ebert visade vägen mot Leksand

Efter en sån här laginsats är det svårt att hitta en spelare som sticker ut. Men Nick Ebert var inblandad i mycket framåt för Örebro. I första perioden hittade han Robin Kovacs som elegant kunde sätta 1-0. I andra perioden var det Ebert själv som utökade ledningen till 2-0.

Örebro spelade som sagt väldigt bra och stängde ner Leksand som i stort sätt bara skapade ett par kontringar. Örebro stod även för spelövertaget och kunde etablera sig i anfallszon. Men Leksand skulle få en livlina i den tredje perioden. När Örebro hade powerplay kunde dalmasarnas bäste poänggörare Max Véronneau reducera till 2-1.

Leksand skulle även få ett powerplay mot slutet men den riktiga pressen för gästerna uteblev. Istället kunde Örebros Joel Mustonen sätta 3-1 och punktera matchen. Han bröt ett uppspel och kunde på egen han få in pucken i målet bakom Kasimir Kaskisuo.