ÖSK föll när Nordin Gerzic avslutade karriären

Nordin Gerzic spelade sin sista match i karriären när ÖSK förlorade hemma på Behrn Arena, samtidigt blev Malmö mästare och Degerfors vann i Östersund.

· Publicerad: 4 december 2021 · 19.51.

Lördagen den 4 december spelades sista omgången av Allsvenskan. Mycket stod på spel då guldstriden mellan Malmö och AIK skulle avgöras, samt vem som skulle få kvala mellan Halmstad och Degerfors. Samtidigt gjorde en av ÖSK:s största profiler sin sista match på Behrn Arena.

Det var i mitten av november som Nordin Gerzic meddelade att han lägger av efter säsong. Hans sista framträdande blev i förlustmatchen mot Elfsborg på Behrn Arena. Gästerna vann med 2-3 efter att vänt ett underläge på 1-0 från första halvlek.

Annons ▾

Malmö mästare och Degerfors undvek kval

För ÖSK var matchen inte av någon större betydelse, det har sen tidigare varit klar att man kommer spela i Superettan nästa år. Det som skulle vart av betydelse var att undvika 20 förluster men detta lyckades man inte med. Jake Larsson sköt in ledningsmålet i första halvlek men i andra gjorde Elfsborg både 1-1 och 1-2.

En kvittering från Ahmed Yasin tände nytt hopp för hemmalaget men när Jeppe Okkels satte 2-3 orkade inte ÖSK komma tillbaka. I Östersund blev en f.d ÖSK-spelare hjälte för Degerfors, Johan Bertilsson kunde i den 87:e matchminuten säkra det nya allsvenska kontraktet för nykomlingen.

För Degerfors var det seger som gällde, även för konkurrenten Halmstad som försökte undvika kvalspel. Men Halmstad hade också säsongens tuffaste bortamatch, Malmö på Eleda Stadion. Matchen slutade 0-0 vilket betydde att Malmö vann serien och Degerfors spelar kvar i högsta serien även nästa år.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs