Nyårsfirandet vid Örebro slott uteblir även i år

Det blir inget nyårsfirande vid Örebro slott skriver kommunen i ett pressmeddelande, precis som förra året vill man undvika spridning av Covid-19.

· Publicerad: 20 december 2021 · 14.13.
Arkivbild: Martin Avedal

Nyårsfirandet vid Örebro slott kommer, likt förra året, att utebli på grund av coronapandemin. Detta skriver Örebro kommun i ett pressmeddelande som skickades ut under måndagen.

— Vanligtvis brukar flera tusen personer samlas vid Örebro slott för att fira in det nya året, men för att undvika folksamlingar och risk för smittspridning blir det inte något gemensamt firande med fyrverkerier i år, skriver Örebro Kommun.

Annons ▾

Vill undvika ökad risk för smittspridning

Efter kontakt med Region Örebro läns smittskyddsläkare och Länsstyrelsen, har kommunen nu beslutat att firandet uteblir eftersom man inte kan säkerställa att det går att genomföra utan ökad risk för smittspridning.

— Tyvärr blir det inget nyårsfirande vid Örebro slott i år. Vi vet att firandet brukar uppskattas av många, men som läget ser ut just nu väljer vi att inte genomföra arrangemanget för att undvika folksamlingar och en ökad risk för smittspridning, säger Margareta Wall, kommunikationsdirektör.

Det är Örebro kommun genom Örebrokompaniet som brukar genomföra arrangemanget med fyrverkerier vid Örebro slott på nyårsafton.

FIKK - För att alla behövs