Vaccinationsmottagningen tillbaka på Conventum Arena

Vaccinationsmottagningen i Örebro flyttar tillbaka till Conventum Arena, detta kunde Region Örebro Län informera om under torsdagen.

· Publicerad: 13 januari 2022 · 15.28.
Bilden tagen vid ett tidigare tillfälle, Arkivbild: Martin Avedal

Region Örebro Län kunde under torsdagen meddela att vaccinationsmottagningen i Örebro flyttar tillbaka till Conventum Arena. Den nuvarande mottagningen på Fredsgatan stänger fredagen den 21 januari. 

— Vi behöver nu öka kapaciteten för vaccination mot coivd-19 i Örebro. Vi flyttar vaccinationsmottagningen till Conventum Arena för att kunna ta emot alla som nu kan ta en tredje dos, säger Eva Slätmo, på i Region Örebro läns hemsida.

Annons ▾

I enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer ändrar Region Örebro län dosintervallet mellan dos två och dos tre av vaccinet mot covid-19 till fem månader för alla över 18 år. Det innebär att alla som fyllt 18 år, och där det gått minst fem månader sedan dos två, från och med nu kan boka in sin tredje dos.

Conventum Arena öppnar den 24 januari

Vaccinationsmottagningen på Conventum Arena öppnar för vaccination på måndag den 24 januari. Sista vaccinationen på Fredsgatan 27 sker fredagen den 21 januari och sedan går flyttlasset under helgen.

— Vi vill uppmana alla att fullfölja sin vaccination med en andra och tredje dos och om man ännu inte vaccinerat sig – att göra det så snart som möjligt, säger Eva Slätmo.

— Bokningar för vaccination som är gjorda på Fredsgatan från den 24 januari och framåt kommer automatiskt att överföras till Conventum. Samma dag och tid gäller, skriver Region Örebro Län.

Även vaccinationer på vissa vårdcentraler

Region Örebro Län skriver även att man vill underlätta för vaccinationen i hela länet. Därför kommer vaccination att ske på vissa vårdcentraler, främst där det är långt till en vaccinationsmottagning.

Just nu finns tider att boka på vårdcentralerna i Askersund, Hällefors, Kopparberg och Laxå, bokning sker på 1177.se eller via telefon. Den som tar sin första dos kan också välja att komma på drop-in.

FIKK - För att alla behövs