Här är de populäraste namnen på nyfödda i Örebro län

SCB kunde under måndagen presentera vilka som var de populäraste namnen på nyfödda i Örebro Län, ett flertal namn finns på deras lista.

· Publicerad: 31 januari 2022 · 15.57.
Arkivbild

Liam och Vera var de populäraste namnen på nyfödda barn i Örebro Län. Detta kunde SCB i ett pressmeddelande som skickades ut under måndagen bekräfta. Ett annat populärt namn var också Molly.

— Här följer Örebro namntrenderna i landet som helhet. Det populäraste namnet förra året var visserligen Alice, men Vera ligger på tredje plats på topplistan för hela riket, säger Ann-Marie Persson, statistiker på SCB.

Annons ▾

Så många döptes till Liam och Vera

Under år 2021 fick 30 nyfödda flickor namnet Vera i Örebro län. Det gör namnet till det populäraste förra året. Bland pojkarna var Liam det populäraste namnet i fjol. 27 nyfödda pojkar fick det namnet i Örebro län. Andra namn som ökade i popularitet var Isak, Sam, Alva och Molly.

— Toppnamnen bland pojkar i Örebro ligger även högt på Sverigelistan. Noah var det populäraste pojknamnet i hela landet förra året, men Liam finns med på en tredje plats på topplistan, säger Ann-Marie Persson, statistiker på SCB.

Totalt stod de de två toppnamnen för 57 av 3 266 nyfödda barns namn i Örebro län. Sedan SCB år 1998 började föra namnstatistik har andelen barn som får något av de mest populära namnen minskat. Skriver SCB i sitt pressmeddelande.

FIKK - För att alla behövs