Snökaos i Örebro – trafiken påverkas

Ett kraftigt snöoväder har dragit in över Örebro Län, på flera håll har det inträffat trafikolyckor och kollektivtrafiken påverkas, bland annat i Örebro.

· Publicerad: 21 februari 2022 · 09.11.
Arkivbild

Under måndagen har ett snöoväder dragit in över Örebro Län. SMHI skriver på sin hemsida att det är kraftigt snöfall med frisk vind som ger risk för begränsad framkomlighet. Även kollektivtrafiken i länet påverkas av ovädret.

— På grund av snöovädret måste vi tyvärr ställa in all stadstrafik i Örebro. Det förekommer även stora trafikstörningar i regiontrafiken. Vi vet i nuläget inte hur länge, men vi återkommer så snart vi har mer information, skriver länstrafiken på sin hemsida.

Annons ▾

Varnade för snö redan under söndagen

SMHI gick under söndagen ut med en varning om snöoväder i Örebro Län. Man gick ut med den näst högsta varningen och skrev att det skulle kunna komma över 30 cm snö. Varningen gällde från midnatt och under hela måndagen.

Flera lokala medier rapporterar även att det förekommer många trafikolyckor i Örebro och Örebro Län. Kollektivtrafiken står på flera håll still i centrala Örebro. Flera tunga fordon står still längs riksväg 50 och i Finnerödjabacken rapporterar P4 Örebro.

FIKK - För att alla behövs