Örebro nollade när Brynäs kvitterade åttondelen

Brynäs utjämnade åttondelen mot Örebro efter att ha vunnit med 3-0, nu väntar en avgörande match redan imorgon för de bägge lagen.

· Publicerad: 28 mars 2022 · 23.18.

Örebro hade en chans att säkra avancemang till kvartfinalen, men istället utjämnade Brynäs serien. I lördags vann Örebro den första matchen i åttondelen efter att ha krossat Brynäs borta. Idag tog Gävlelaget revansch och nollade närkingarna i Behrn Arena.

Stor hjälte för Brynäs blev målvakten Veini Vehviläinen som i lördags blev utbytt men kom tillbaka stort och höll nollan ikväll. Hela Brynäs kom tillbaka och gjorde en betydligt bättre match än senast. Örebros stjärnduo med Rodrigo Abols och Robin Kovacs som sist gjorde 12 poäng ihop blev nollade.

Dmytro Timashov gav Brynäs ledningen

Första perioden blev mållös trots att bägge lagen skapade ett par riktigt bra chanser framåt. Istället skulle målen komma i andra perioden och det var Dmytro Timashov som kunde skicka in 0-1 bakom Jhonas Enroth. Enroth hade innan matchstart blivit hyllad och fick ta emot pris som SHL:s bästa målvakt.

Ikväll skulle dock den så annars stabile keepern se sig besegrad. Brynäs kunde även under andra perioden sätta 0-2 genom Simon Bertilsson. Tredje perioden blev inte lika fartfylld som de första två. Örebro mot slutet av matchen chansen i powerplay, man tog ut Enroth men Greg Scott kunde fastställa slutresultatet som blev 0-3.

Nu väntar alltså en ny match redan imorgon kväll, då ska det avgöras vem som kommer få möta Luleå i kvartsfinal. Trots en förlust ikväll så får ändå Örebro ses som favorit, detta då man har hemmaplan och en av ligans bästa målvakter. Samtidigt har även Leksand kvitterat sin åttondel mot Oskarshamn, den serien avgörs också imorgon.