Pontus Andreasson sänkte Örebro i Behrn Arena

Luleå tog kommandot i kvartsfinalen när de även vann den tredje matchen, nu leder man serien med 3-1 och kan avgöra på fredag.

· Publicerad: 6 april 2022 · 23.20.

Onsdagen den 6 april spelades den fjärde matchen i kvartsfinalen mellan Örebro och Luleå. Det var återigen hemmaplan för Örebro som sist vann i Behrn Arena när Luleå kom på besök.

Men ikväll var gästerna ett nummer större som dessutom inte behövde möta Örebros stjärnor Daniel Audette och Robin Kovacs. De var petade inför matchen. Och för Luleå klev Pontus Andreasson fram igen, killen som gjorde ett hat-trick i första matchen som slutade 5-1 till norrbottengänget.

Annons ▾

Pontus Andreasson sköt två mål

Innan unge Pontus Andreasson klev fram i matchen fick publiken i Behrn Arena uppleva en rätt så händelsefattig första period. Målchanserna och skotten var få. Men utöver första matchen har tillställningen mellan de bägge lagen var jämn och just målsnål.

I andra perioden växlades tempot upp och efter ett Örebro-powerplay klev Pontus Andreasson ut från utvisningsbåset och kunde skjuta in 0-1 till Luleå. Örebro fick ett nytt powerplay där kunde en friställd Linus Öberg skicka in kvitteringen.

Men Pontus Andreasson var inte klar för kvällen, med någon minut kvar av perioden fick han en kontring och på renaste Kenta Nilsson manér kunde han skicka in 1-2 till gästerna. I tredje perioden försökte Örebro få igång ett ryck framåt men Luleå höll undan och vann. Nu kan laget säkra en plats i semifinal redan på fredag.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs