Axel Kjäll återvänder som huvudtränare för ÖSK

Axel Kjäll kliver tillbaka som tränare för ÖSK Fotboll, detta efter att Joel Cedergren fått lämna uppdraget. Detta kunde klubben bekräfta under fredagen.

· Publicerad: 8 april 2022 · 13.35.

Under fredagen kunde ÖSK Fotboll informera på sin hemsida att Axel Kjäll återvänder som huvudtränare för klubben. Detta då Joel Cedergren fått lämna sitt uppdrag som tränare.

— Det här är den absolut bästa lösningen i vår situation. Axel har total kännedom om alla spelare och kan ta sig an huvudtränarrollen utan startsträcka. Han kommer att ge stadga och stabilitet åt verksamheten på alla sätt, säger ÖSK:s ordförande Kent Persson.

Annons ▾

ÖSK förlorade mot Brage i premiären

Det var i måndags som ÖSK hade sin superettan-premiär och det blev en svidade bortaförlust mot Borlängeklubben Brage. Efter bara 24 min stod det 3-0 till hemmalaget. Ett par dagar senare kom beskedet att Joel Cedergren lämnar jobbet som tränare, efter bara en spelad seriematch.

— Den samlade bilden är att förtroendet inte finns där och därför behöver vi förändra. Det är tungt att som styrelse behöva ta ett beslut av detta slag och i synnerhet i detta tidiga skede på säsongen. Vi har dock ingen tid att förlora, säger Kent Persson.

ÖSK blev förra säsongen degraderade till Superettan efter en katastrof-säsong där man enbart tog 18 poäng på 30 omgångar. På tisdag nästa vecka är det hemmapremiär för klubben när man tar emot Jönköping Södra.

FIKK - För att alla behövs