Polisen avvisar en ansökan från Rasmus Paludan

Polisregion Bergslagen avvisar ansökan om allmän sammankomst i Örebro från Rasmus Paludan, detta kunde de skriva om under onsdagen.

· Publicerad: 27 april 2022 · 18.06.
Bild från Sveaparken innan upploppet, Arkivbild: Pressbilden.

Polisen kunde under onsdagen skriva på sin hemsida att de avvisat en ansökan om allmän sammankomst i Örebro, Det ska handla om en ansökan från Rasmus Paludan.

— Onsdag den 27 april inkom Rasmus Paludan med en ansökan om allmän sammankomst som är tänkt att äga rum på lördag den 30 april. Polisregion Bergslagen har beslutat om att avvisa ansökan. Anledningen är att ansökan kommit in för sent, skriver man på sin hemsida.

Annons ▾

Man fortsätter med följande ord: — Polismyndigheten konstaterar att tiden är för knapp för att genomföra den prövning av ordning och säkerhet som krävs för detta ärende. Därför avvisas ansökan. Beslutet kan dock fortfarande överklagas till förvaltningsrätten.

Kravallerna i Sveaparken

Sist Rasmus Paludan skulle demonstrera i Örebro inträffade de så kallade kravallerna i Sveaparken. Paludan skulle i parken tänt eld på Koranen under långfredagen mitt under Ramadan.

Upploppet resulterade i att fyra polisbussar sattes i brand samt att flera poliser och civila skadades. Händelsen fick stor medial spridning i både Sverige och internationellt.

FIKK - För att alla behövs