En gripen efter kravallerna i Sveaparken

Polisen kunde under fredagen informera om att de gripit en person misstänkt för grovt blåljussabotage, detta ska vara kopplat till kravallerna i Sveaparken.

· Publicerad: 29 april 2022 · 13.09.

Polisen kunde under fredagen skriva på sin hemsida att de gripit en person efter kravallerna i Sveaparken. Personen ska vara misstänkt för grovt blåljussabotage.

— Utredningsarbetet befinner sig i ett intensivt skede och antalet misstänkta kommer att öka i takt med att utredningen går framåt, skriver polisen på sin hemsida.

Annons ▾

Fått in över 2000 bilder och filmer från kravallerna i Sveaparken

Polisen kunde tidigare i veckan även informera om att de fått in över 2000 bilder och filmer från kravallerna. Detta efter att de själva efterlyste filmer och bilder från allmänheten kopplade till upploppet under långfredagen.

— Det är ett omfattande arbete och polisen har till sin hjälp hundratals timmar med filmmaterial, vittnesuppgifter och förhör som underlag för utredningarna. Avsikten är att identifiera och lagföra så många inblandade i upploppet som möjligt, skriver polisen.

Nu har man alltså gripit en person misstänkt för grovt blåljussabotage. Den här personen ska också i nuläget vara anhållen. Samtidigt säger även polisens kommenderingschef Emelie Bodegrim att flera gripande är aktuella. De kommer att genomföras i takt med att utredningen går framåt.

Uppdatering – Polisen har gripit ytterlige två personer

Vid klockan 15:33 på fredagseftermiddagen kunde polisen informera att ytterligare två personer har gripits och anhållits. De är misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet.

— Det är två män i åldrarna 20 till 30 år som misstänks för ovan nämnda brott. Båda männen greps under eftermiddagen i Örebro. Beslag har gjorts i samband med gripandena, skriver polisen på sin hemsida.

FIKK - För att alla behövs