Vincent Thill sköt hem segern till ÖSK

Måndagen den 9 maj tog ÖSK Fotboll emot Östersund hemma på Behrn Arena, stor matchvinnare blev Vincent Thill som gjorde 1-0 i andra halvlek.

· Publicerad: 9 maj 2022 · 23.00.

Vincent Thill, det var namnet på allas läppar efter segern mot Östersund. Den 22-årige luxemburgaren blev inbytt i den 63:e matchminuten och skulle med ett drömmål fixa tre poäng till ÖSK. Tre viktiga poäng där ÖSK inte levt upp till förväntningarna i Superettan.

Måndagens möte mellan ÖSK och Östersund var den andra matchen på kort tid där ÖSK ställdes mot en tidigare allsvensk motståndare. För ca två veckor sen mötte man Halmstad hemma på Behrn Arena och det blev en tung förlust med 0-2.

Annons ▾

Vincent Thill avgjorde sent mot Östersund

Kvällens match blev ingen höjdare, de bägge lagen har inlett svagt och ligger på den nedre delen av tabellen. Samtidigt kan man också påpeka att det var de två sämsta lagen från förra årets allsvenska som gjorde upp. Östersund kan dock haft värre då det blåst mycket runt klubben.

ÖSK var trots det mediokra spelet ändå det bättre laget. Under första halvlek skapade man ett par intressanta målchanser men gick trots det till pausvila med 0-0 på resultattavlan. I andra halvlek skulle ÖSK växla upp tempot och började komma närmare ett mål.

Målet skulle dock komma så sent som den 83:e minuten från en kille som vart på planen i ca 20 minuter. Vincent Thill slog till med ett drömmål och fixade tillslut segern till ÖSK. Men det satt dock långt inne och ÖSK borde avgjort tidigare.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs