ÖSK förlorade mot Halmstad hemma på Behrn Arena

ÖSK Fotboll förlorade hemma mot Halmstad under kvällen, matchen slutade 2-0 till gästerna efter att de bland annat gjort mål på straff.

· Publicerad: 26 april 2022 · 23.07.

Tisdagen den 26 april tog ÖSK Fotboll emot Halmstad hemma på Behrn Arena. Det här var en match mellan två lag som båda åkte ur Allsvenskan förra året, och ikväll var det Halmstad som gick segrade ur striden.

Gästade Halmstad var förra årets märkligaste uttåg ur Allsvenskan, laget hade färre förluster än t.ex, Norrköping, Göteborg och Degerfors. Trots det åkte man ur efter kvalspel mot Helsingborg. ÖSK vann dock förra mötet på Behrn Arena, det var en av de fyra segrar man tog förra säsongen.

Annons ▾

Halmstad gjorde två mål på ÖSK

Återigen stod ÖSK för en riktigt dålig första halvlek, precis mot Jönköping Södra för ett par veckor sen. Även ikväll skulle gästerna ta ledningen när Halmstads Samuel Kroon gjorde mål i 33:e. Detta kom efter att Jiloan Hamad haft hemmalaget bästa målchans.

Det var dock inget snack om att Halmstad var första halvleks bästa lag. Utöver målet hade man flera bra målchanser ut halvleken. ÖSK skulle komma ut i andra halvlek då man bland annat bytte in tre nya spelare. Dock körde lagt fast och hade svårt att ta sig förbi gästernas stabila defensiv.

Halmstad kunde i den 87:e matchminuten utöka ledningen till 0-2 genom Joseph Baffo. Han satte en straff som gästerna fick efter att Nasiru Moro gjort ned Alexander Johansson i målområdet. Målet skulle också bli slutresultatet mellan de bägge lagen.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs