Utspelat KIF förlorade hemma mot BK Häcken

Torsdagen den 12 maj tog KIF Örebro emot topplaget BK Häcken hemma på Behrn Arena, gästerna kunde vinna med 0-1 efter mål i andra halvlek.

· Publicerad: 12 maj 2022 · 23.03.

Torsdagen den 12 maj tog KIF Örebro emot topplaget BK Häcken hemma på Behrn Arena. Det blev en jobbig uppgift för hemmalaget som trots bra försvarsspel förlorade med 0-1.

KIF vann i söndags hemma mot Kalmar med 4-2, en viktig seger då de två kommande matcherna var tuffa. Ikväll hemma mot BK Häcken och sen på måndagen väntar Rosengård. Och det blev som sagt en förlust mot kvällens motståndare.

Annons ▾

Johanna Rytting Kaneryd sänkte KIF Örebro

Det var gästande BK Häcken som under första halvlek satte tempot direkt. KIF var tillbaka tryckta men kunde stå emot anfallsvåg efter anfallsvåg. Kanten med Elin Rubenson, Lotta Ökvist och Johanna Rytting Kaneryd såg riktigt vass ut. Framför allt Rytting Kaneryd som var väldigt aktiv i anfallet.

KIF saknade inte anfallsmöjligheter men de var få. Gästerna fick under första halvlek byta ut landslagsmålvakten Jennifer Falk pga av skada. Hennes ersättare Jacqueline Burns kom in och gjorde ett bra jobb. Kanske bara överglänst av Tove Enblom i KIF målet som fick mer att göra.

Trots ett övertag i spelet blev det bara ett mål ikväll, i den 65:e matchminuten lyckade planens bästa spelare Johanna Rytting Kaneryd tillslut hitta öppningen bakom Enblom. KIF:s Amanda Rantanen hade ett bra läge på slutet men sköt bollen över ribban, istället blev det tre poäng till BK Häcken.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs