Tredje raka för KIF efter förlust mot Vittsjö

KIF Örebro förlorade under söndagen hemma mot Vittsjö, Katrina Gorry kunde i den 87:e matchminuten skjuta det avgörande målet.

· Publicerad: 22 maj 2022 · 19.21.

Söndagen den 22 maj åkte KIF Örebro på sin tredje raka förlust i damallsvenskan. Detta efter att ha förlorat med 0-1 hemma mot Vittsjö, segermålet kom i den 87:e matchminuten.

Inför dagens match hade KIF Örebro förlorat hemma mot BK Häcken samt borta mot Rosengård. Dessutom sakandes den viktiga trion med Carly Wickenheiser, Jenna Hellstrom och Elli Pikkujämsä. Gästande Vittsjö hade inför matchen två raka segrar som följde upp två kryss.

Annons ▾

Sent segermål blev avgörande för Vittsjö

KIF Örebro började matchen piggt och kunde etablera bra tryck mot gästernas mål. Heidi Kollanen visade också upp bra teknik och kom loss på sin kant. Men snart tappade hemmalaget fokus och de farliga målchanserna uteblev. KIF kom varken rätt med resningar och passningar.

Vittsjö åt sig in i matchen och hade även första halvleks bästa målchans, en boll som tog i stolpen. Tove Enblom visade sig också bli den viktigaste spelaren för hemmalaget idag då hennes stabila spel höll tillbaka gästerna, framför allt i andra halvlek.

Men tillslut kunde varken Enblom eller KIF stå emot, i den 87:e matchminuten slog Katrina Gorry till med en drömträff som letade sig i mål. Klart rättvist då gästerna var det bättre laget under matchen och man vann även skottstatistiken med 23–9.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs