Vincent Thill sköt hem en ny seger till ÖSK

ÖSK Fotboll besegrade under måndagen AFC Eskilstuna med 1-0, detta efter att Vincent Thill skjutit ett nytt drömmål i andra halvleken.

· Publicerad: 23 maj 2022 · 22.50.

Han slog till med ett drömmål mot Östersund för två veckor sen, ikväll klev Vincent Thill fram igen. I matchen hemma mot AFC Eskilstuna slog han till på nytt och såg till att ÖSK tog en ny viktig seger i jakten på en plats i allsvenskan.

ÖSK har inlett säsongen svagt men har på slutet tagit tre raka hemmasegrar. Mot bra motstånd dessutom, AFC Eskilstuna låg topp fyra inför dagens match. I förra hemmamatchen slog ÖSK ett av de andra topplagen i serien, Öster.

Annons ▾

Vincent Thill sänkte AFC Eskilstuna med ett drömmål

Precis som många gånger förr på Behrn Arena den här säsongen var första halvlek ett lågvattenmärke, Det såg uddlöst ut och de bägge lagen kände mest på varandra utan att skapa någon riktigt bra målchans. Mot slutet av halvleken fick dock ÖSK till ett litet tryck mot mål. Noel Milleskog var bäst i ÖSK under första halvan.

Andra halvlek hann knappt starta innan Vincent Thill slog till, i den 47:e minuten fick han ett instick av Jiloan Hamad och sköt in 1-0 till ÖSK. Hans andra mål för klubben och den unge luxemburgaren kan bli en tillgång för ÖSK under säsongen.

Efter målet flyttade AFC Eskilstuna upp spelet då man försökte jaga en kvittering. Gästerna var inte långt borta och skapade ett par bra målchanser. Men det gjorde även ÖSK som fick till ett par kontringar, Noel Milleskog var återigen aktiv i offensiven. Thills mål skulle dock bli det enda i matchen, i och med segern ligger ÖSK nu femma i tabellen med 16 poäng.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs