Självmål från Eskilstuna gav KIF Örebro segern

Fredagen den 27 maj tog KIF Örebro emot Eskilstuna på Behrn Arena, hemmalaget vann matchen med 1-0 efter självmål från gästerna.

· Publicerad: 27 maj 2022 · 22.40.

KIF Örebro bröt under fredagen sin förlustsvit på tre matcher när man besegrade Eskilstuna hemma på Behrn Arena. Matchen slutade 1-0 till KIF, men det var dock en bjudning från Eskilstuna då Emma Östlund gjorde självmål.

Eskilstuna låg inför kvällens möte på en fjärdeplats i tabellen medan KIF halkat ner till plats 10 pga de förluster man dragit på sig. Glädjande för hemmalaget var att trion Carly Wickenheiser, Jenna Hellstrom och Elli Pikkujämsä var tillbaka. Att de inte var på plan märktes i förra hemmamatchen mot Vittsjö.

Annons ▾

Självmål från Eskilstuna gav KIF segern

Att Wickenheiser, Hellstrom och Pikkujämsä var tillbaka märktes på planen. Deras tyngd och löparvilja saknades i förra matchen, och under första halvlek var det KIF som styrde spelet. Även om Eskilstuna hade kanske den bästa målchansen.

Eskilstuna skulle dock göra ett mål ikväll, men i fel mål. Förre KIF-backen Emma Östlund råkade styra ett inlägg från Amanda Rantanen i mål. Väldigt olyckligt för Östlund men samtligt en stor lättnade för hemmalaget som behövde tre poäng. Målet kom i den 34:e matchminuten.

I andra halvlek tog Eskilstuna över spelet och pressade för ett kvitteringsmål. Men utöver en stolpträff tidigt i halvleken kom inte gästerna närmare en kvittering. Segern blev dock dyrköpt för KIF som fick Amanda Rantanen skadad. Hon utgick och fick föras till sjukhus.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs