Ingen Tom Nilsson till Örebro – avslutar samarbetet

Det blir inget spel i Örebro Hockey för Tom Nilsson, under fredagen kunde klubben bekräfta att man avbryter samarbetet parterna i mellan.

· Publicerad: 15 juli 2022 · 11.42.
Tom Nilsson i Djurgården, arkivbild: Martin Avedal

Idag kunde Örebro Hockey meddela att de bryter samarbetet med backen Tom Nilsson. Detta kunde man skriva på sin hemsida under fredagen. Backen presenterades som nyförvärv under april tidigare i år.

— Vi har tillsammans med Tom kommit överens om att avsluta samarbetet. Vi tycker så klart att det är olyckligt att vi har hamnat i det här läget och just nu kan vi tyvärr inte gå in på några mer detaljer i frågan, säger Örebro Hockeys GM Stefan Bengtzén.

Annons ▾

Örebro ville avsluta kontraktet

Enligt uppgifter från både lokala samt nationella medier ska bakgrunden till avslutet beror på Nilssons medicinska status. Tom Nilsson drog under januari på sig en skada som han återhämtade sig ifrån. Klubben ska trots det sökt efter att bryta kontraktet.

Under fredagsförmiddagen kunde Aftonbladet skriva om att Tom Nilsson lämnar Örebro. Därefter kunde även klubben bekräfta detta på sin hemsida. Nilsson ska vara klar för en ny SHL-klubb, men vilken är i nuläget inte bekräftad.

Samtidigt har Örebro Hockey under sommaren varit på jakt efter Sakari Manninen. En spelare som representerade klubben under 2017/18. Han har de senaste säsongerna presterat bra i KHL men är nu klar för NHL-klubben Vegas Golden Knights.

FIKK - För att alla behövs