Anna Sandberg lämnar KIF Örebro – klar för BK Häcken

Den talangfulle försvararen Anna Sandberg lämnar KIF Örebro för spel i BK Häcken. Övergången ska vara en av de dyraste i svensk dam-fotboll.

· Publicerad: 19 juli 2022 · 11.50.

Hon har setts som en av damallsvenskans största talanger. Idag blev det klart att 19-årige Anna Sandberg lämnar KIF Örebro och ska representera topplaget BK Häcken. Detta kunde bägge klubbarna under tisdagen bekräfta.

— Min tid i KIF Örebro har varit extremt lärorik, och kul på alla sätt. KIF har hjälpt mig att utvecklas till den elitspelare jag är idag. Och de har alltid trott på mig, och gett mig just företeende från dag ett jag kom hit till F19 och sen A-laget, säger Anna Sandberg på KIF:s hemsida.

Annons ▾

Anna Sandberg – en historisk övergång

Att Anna Sandberg nu lämnar KIF för BK Häcken har också en stor betydelse ekonomiskt. Det här är en av de dyraste övergångarna i damallsvenskan och förmodligen den dyraste när det handlar om en försvarsspelare.

— Övergången innebär att KIF Örebro genomför sin största spelarförsäljning någonsin, och övergången är att betrakta som en av de dyraste övergångarna inom Sverige, skriver KIF på sin hemsida.

Anna Sandberg kom till KIF Örebro inför säsongen 2021, för att spela i utvecklingslaget F19. Bara några månader in på den säsongen hade hon imponerat stort och flyttades upp till A-laget. Nu fortsätter karriären för Anna i en av Sveriges bästa klubbar.

— För mig är det både oerhört glädjande och sorgligt att vi nu släpper Anna. Såklart en enorm glädje i att ha fått se Anna ta så stora kliv hos oss att hon nu kan gå till en av Sveriges bästa klubbar. Men det är också en övergång med sorg, eftersom Anna verkligen varit en av våra, säger huvudtränare Rickard Johansson.

Sen tidigare står det av klart att den kanadensiska stjärnan Jenna Hellstrom lämnar klubben under transferfönstert.

FIKK - För att alla behövs