Nya varningar från SMHI – extremt höga temperaturer

SMHI går ut med orange varning för bland annat södra Örebro Län, detta innebär extremt höga temperaturer runt 35 grader och uppåt.

· Publicerad: 20 juli 2022 · 19.08.
Arkivbild

Sommarvärmen har kommit tillbaka till Sverige efter en tids svalare klimat. Men nu går SMHI ut med orange varning vilket innebär extremt höga temperaturer. Tidigare under veckan har man legat på gul varning men nu höjt upp det.

— Under onsdag och torsdag väntas extremt höga temperaturer på ca 35 grader. Värmen kulminerar under torsdagen, skriver SMHI på sin hemsida.

Annons ▾

Området för orange varning gäller norra Kalmar län, stora delar av Östergötland, södra delen av Örebro län och Västmanlands län samt i västra delen av Södermanland. Risken för de höga temperaturerna kan innebära mycket stor ökad påfrestning på kroppen vilket kan ge problem för framförallt riskgrupper.

FIKK - För att alla behövs