Överklagar domarna efter upploppet i Sveaparken

De fyra män som blev dömda i det första ärendet gällande upploppet i Sveaparken har överklagat sina domar, detta blev bekräftat under gårdagen.

· Publicerad: 20 juli 2022 · 12.56.

Det var under gårdagen som ett flertal lokala medier i Örebro kunde rapportera om att fyra dömda män överklagar sina domar. Det ska handla de domar som utfärdades efter upploppet i Sveaparken i Örebro.

Detta gäller det första ärendet som slutfördes den 27 juni, då fyra män dömdes för inblandningen i upploppet. De fyra dömdes till fängelse i mellan 4- och 5,5 års fängelse. Något som Örebro Tribune skrev om när domarna presenterades.

Annons ▾

De vill få sänkta fängelsestraff

Enligt SVT Örebro väljer de fyra att överklaga samtliga domar. Det började med att en man ville bli frikänd från brottsrubriceringen grovt blåsljussabotage och istället dömas för våldsamt upplopp.

De övriga tre ska vara inne på samma linje och få en ändrad brottsrubricering, alla fyra vill också att deras fängelsestraff ska kortas ner. Två blev även dömda för utvisning, de vill att dessa beslut ska avskrivas alternativt tidsbestämmas.

Det var på långfredagen tidigare i år som ett upplopp inträffade i Sveaparken Örebro. Detta i samband med att den danske politikern Rasmus Paludan skulle besöka Örebro och bland annat genomföra en Koranbräning.

FIKK - För att alla behövs