ÖSK tog tre viktiga poäng hemma mot Utsikten

ÖSK Fotboll tog idag tre viktiga poäng när man slog Utsikten med 2-0 på Behrn Arena. Målskyttar var Erik Björndahl och Daniel Gustavsson.

· Publicerad: 24 juli 2022 · 19.39.

Söndagen den 24 juli tog ÖSK Fotboll emot Göteborgsbaserade Utsikten hemma på Behrn Arena. Matchen slutade 2-0 till hemmalaget som tog tre viktiga poäng i kampen om topplaceringarna i tabellen.

Inför matchen var ÖSK tvungna att ta poäng, men formen var bra. Ett kryss hemma mot Trelleborg och en bortaseger mot Dalkurd. Utsikten har under säsongen spelat bra och var ett topplag inför dagens möte, men man har tappat placeringar pga uteblivna segrar.

Annons ▾

Daniel Gustavsson fastställde slutresultatet på stopptid

ÖSK började bäst i dagens match, redan i den 3:e minuten kunde Erik Björndahl nicka in 1-0. Hemmalaget såg hungriga ut och fick utdelning direkt. Men den här matchen påminde mycket om den förra hemmamatchen mot Trelleborg. Trots en tidig ledning tog gästerna över spelet.

Utsikten var nära under första halvlek att få en kvittering, bl.a. hade man ett skott i stolproten. Björndahl hade också en bra möjlighet att öka på ledningen under första halvlek. Han lobbade dock över bollen och stannade på ett mål idag.

Även under andra halvlek låg gästerna på för en kvittering. ÖSK skulle dock ha fått in en mål till men man låg mycket offiside. Gästerna skulle dock tappa sitt offensiva spel och målchanserna kändes farligare under första halvlek.

Daniel Gustavsson kunde tillslut fastställa slutresultatet 2-0 på stopptid. Segern var väldigt viktig för ÖSK som nu bara har två poäng upp till kvalplats. Helt plötsligt är man med i toppracet trots att man ligger på en sjundeplats i tabellen. Ännu har inte tåget tillbaka till Allsvenskan gått för ÖSK.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune  

FIKK - För att alla behövs