Två frihetsberövade misstänkta för ett flertal rån i Örebro

Två män har frihetsberövats misstänkta för ett flertal brott riktade mot äldre personer i Örebro. Det ska handla om stölder av halsband och handväskor.

· Publicerad: 12 september 2022 · 13.34.

Polisen kunde skriva på sin hemsida under måndagen att de frihetsberövat två personer. De bägge ska vara misstänka för ett flertal brott mot äldre, framför stölder av halsband och handväskor.

Det stora genombrottet i utredningen kom när en av de misstänkta observerades på Tornfalksgatan i Örebro. Personen som är en man i 25-åråldern var i fullgång med att genomföra ett rån mot en kvinna, mannen stal en handväska kvinnan hade på sin cykel.

Annons ▾

Brottet inträffade lördagen den 10 september vid klockan 16:30. Mannen blev iakttagen av en polispatrull som där efter kunde genomföra ett gripande. I samband med gripandet gjorde mannen sig också skyldig till våld mot tjänsteman och grovt brott mot knivlagen.

Misstänkt för flera liknande brott

Under utredningsarbetet med den 25-årige mannen fattar polisen misstanke om att denne kan lika bakom flera liknande brott. Framför allt ett rån på Angelgatan den 26 augusti, där någon ryckte ett halsband från en 90-årig kvinna. Men också ett rån mot en kvinna i 70-årsåldern på Örnsköldsgatan.

Arbetet har också lett till att polisen under måndagen den 12 september kunde frihetsberöva ytterligare en person, en man i 30-årsåldern. Han är misstänkt för att tillsammans med den andra mannen ha ryckt halsbandet av en kvinna i 50-årsåldern. Detta har skett utanför Willys i Västhaga den 5 september.

— Polisen utreder ett tiotal ärenden gällande rån, alternativt grov stöld, där personer antingen har ryckt halsband eller handväskor från kvinnor. I majoriteten av fallen handlar det om äldre kvinnor som är utsatta. Vi utreder om dessa ärenden har något samband med de personer som nu sitter frihetsberövade, skriver polisen.  

FIKK - För att alla behövs