Suddenseger för Örebro Hockey i hemmapremiären

Lördagen den 17 september var det seriepremiär för Örebro Hockey, man vann hemma mot Linköping med 3-2 på övertid efter mål från Robert Leino.

· Publicerad: 17 september 2022 · 23.23.

Lördagen den 17 september var det äntligen seriepremiär för SHL, och för Örebro blev det en hemmaseger mot Linköping. Men det krävdes övertid för att skilja de bägge lagen åt. Örebro kunde vinna med 3-2 efter mål från Robert Leino.

Annars fick Örebro en drömstart på matchen, redan efter 1.38 kunde Emil Larsson på nära håll skicka in 1-0 på passning från nyförvärvet Philip Holm. Men innan perioden var slut hade Christoffer Ehn kvitterat matchen för Linköping. I andra perioden kunde dessutom gästerna utöka till 1-2 i powerplay genom Filip Bystedt.

Annons ▾

Linköping som gjorde ett bra jobb att bevaka sin ledning skulle släppa in Örebro i matchen igen. Man drog på sig många onödiga utvisningar och i mitten av tredje perioden fick Örebro tillslut utdelning. Leo Carlsson pricksköt snyggt 2-2. Örebro fick även inleda sudden death med ett powerplay, precis när gästerna blev fulltaliga avgjorde Robert Leino.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs