Robert Leino matchhjälte när Örebro slog Oskarshamn

Lördagen den 24 september tog Örebro Hockey emot Oskarshamn, matchen slutade 4-1 efter bl.a. två mål från den finske centern Robert Leino.

· Publicerad: 24 september 2022 · 19.51.

Han blev övertidshjälte i hemmapremiären mot Linköping och idag slog han till igen. Robert Leino gjorde två mål i första perioden och banade vägen för en imponerande hemmaseger mot Oskarshamn.

Den finske centern hade något av ett mellanår förra säsongen. Efter att ha haft en bra förstasäsong i Örebro halverade han poängskörden förra säsongen. Totalt gjorde han 3 mål och det är samma siffra han kommit upp i den här säsongen. Efter tre spelade matcher, för idag gjorde han två mål till.

Annons ▾

Robert Leino blev matchhjälte mot Oskarshamn

Första perioden blev en fartfylld historia där gästerna pumpade igång matchen. Oskarshamn tog även ledningen efter ca tre minuters spel, målskytt blev Patrik Karlkvist. Men glädjen blev kortvarig då Robert Leino svarade upp direkt, och innan perioden var slut hade centern gett sitt Örebro ledningen med 2-1.

Den resterande matchen blev en uppvisning i hur man kan stänga en match. Oskarshamn tappade fart och drog på sig onödiga utvisningar och Örebro kunde enkelt reda ut gästernas anfall. I början av tredje perioden punkterade Emil Larsson matchen med sitt 3-1 mål. I slutet av matchen kunde även Christopher Mastomäki sätta en puck i tum målbur vilket innebar 4-1 till Örebro.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs